For the first time, the world has been given a much more detailed glimpse into the elements that make up the new spaceport-like site, including the futuristic opening to the development’s underground parking lot, as well as the press entrance to the auditorium where Apple will hold its product launches

Apple revealed the central doughnut-shaped building that plans to run entirely on renewable energy. The company has also said that the circular design is meant to inspire collaboration between employees. The building is touted to be one of the most environmentally friendly in the world, with the aim to run entirely on renewable energy.

The employees that arrive by bus enter through the Corporate Transit Centre, surrounded by two white staircases that are reminiscent of the Apple store.

New rendered images have emerged of Apple’s recently approved Campus 2 in Cupertino.

Copyright: City of Cupertino/Apple

The pavilion entrance for the press also keeps up with the theme of the Mothership, a wide circular glass enclosed pod that leads down into the auditorium.

Those higher-ranking employees will enter work through a futuristic tunnel that leads them to the subterranean parking garage, below the main building.

The project is helmed by renowned architect Norman Foster, though late Apple co-founder Steve Jobs was heavily involved in the early stages.

“One of the most memorable things and perhaps vital to the project was Steve saying, ‘Don’t think of me as a client, think of me as one of your team’,” Foster said.

The proposed new campus has an estimated budget of $5 billion. Source

Loading...
To notify for latest updates Follow us on Google+

Efren Nolasco is a former OFW in Taiwan and Abu Dhabi, a web geek and founder of this website. You can follow him on his social media accounts.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.