Free LTO Driver’s License Exam Reviewer with Answers included

The Land Transportation Office (LTO) is the one agency in the Philippines under the Department of Transportation. They are responsible for all land transportation issues, also in executing transportation laws, rules and regulations.

Advertisement

One rule includes taking and passing the examination at a designated LTO office in your location before getting your drivers’ license. The exam comprises of a written and a practical test. To some, the exam is quite challenging because it is not human nature to know the signs and rules of the road but there are those who know the ins and outs of driving and the car itself and would say that the exam can be taken in an effortless manner.

In this article, we will be sharing to you the answers to the ltodrivingexam.com reviewer so that you won’t have a hard time in answering the written examination.

  1. Question: Before changing lanes on a highway, you must give a signal for: Answer: B –  10 seconds before doing it.
  2. Question: Which of the following best describes the picture? (Picture is an arrow pointing upwards with a no entry sign). No EntryAnswer: C – All vehicles no entry.
  3. Question: What is a maximum speed of a vehicle entering a school zone? Answer: C – 20 kph
  4. Question: What are the white lines on the road for? Answer: C – Separates traffic going in one direction
  5. Question: Those with a license can drive: Answer: C – Vehicles according to license type
  6. Question: Which of the following best describes the picture? (A triangle image with a red lining with 20% on top of a slope inside it) Steep uphill gradient signAnswer: B – Steep uphill gradient
  7. Question: What is the meaning of a traffic sign that has square or rectangle with blue and white color?Information traffic Sign Answer: B – Information sign
  8. Question: Which of the following best describes the picture? (A u-like shape that is a horn with a no entry sign on it) Do not use hornAnswer: A – Do not use horn
  9. Question: Which of the following best describes the picture? (A red circle with >2m< inside) Vehicles more than 2 meters cannot enterAnswer: A – Vehicles more than 2 meters wide cannot enter
  10. Question: If the vehicle’s headlight in front of you is blinding your eyes, what should you do? Answer: A- Quickly look on the right side of the road
  11. Question: How many days are given for you to settle the case to get your license back if you get caught? Answer: A – 15 days
  12. Question: Two continuous parallel yellow lines on the road means. Answer: B – It is dangerous to overtake
  13. Question: The minimum age to get a non-professional license is: Answer: C – 17 years old
  14. Question: What should you bring while driving? Answer: C – Driver’s License, vehicle registration, and receipt of last LTO payment for the vehicle
  15. Question: What will happen when your rear tire blows out? Answer: B – The back end will sway away from the blowout
  16. Question: The safest thing to do even if you have the rights of using the road is: Answer: A – Don’t Force your rights
  17. Question: While driving, the hood of your car lifts up blocking your vision. What should you do? Check all that apply. Answer: A – Look through the gap underneath the hood or out of the side window; C – Pull to the side of the road and refasten the hood
  18. Question: Which of the following best describes the picture? (An octagonal red figure with STOP written on it) Stop Traffic SignAnswer: C – Stop
  19. Question: The minimum age for the applicant of a Professional Driver’s License is: Answer: B – 18 years old
  20. Question: What will happen when your front tire blows out? Answer: C – The front end will pull towards the side of the blowout
  21. Question: According to the law, you can’t drive fast except when: Answer: A – All answers are correct; Other choices:(B – There is no danger and C – You are under the speed limit)
  22. Question: What should you do before turning left or right? Answer: C – Give a signal while no less than 30 meters before turning
  23. Question: Which of the following best describes the picture? Animal Crossing Answer: C – Animal Crossing
  24. Question: While driving, you should look at the side and rear view mirror: Answer: C – Quickly
  25. Question: What is the meaning of the green arrow traffic sign? Answer: B – The vehicle is allowed to go left or right
  26. Question: Driving without license is against the law and is punishable by: Answer: B – Php750
  27. Question: Broken white line on the road means? Answer: C – Overtaking on the left and right sides of the road is allowed IF there is no danger
  28. Question: If the driver of a vehicle in front of you is giving a hand signal and is pointing his hand to the ground, he is: Answer: A – Stopping
  29. Question: If you want to drive slower than other vehicles on a highway you should stay on the: Answer: C – Right Lane
  30. Question: What should you do if a policeman stops you? Answer: C – Stop and give your license and papers if the policeman asks for it
  31. Question: When should a driver make a decision? Answer: A – While driving to anticipate other drivers’ actions
  32. Question: Which of the following best describes the picture? (A circle with a red lining with a trailer inside it) No trailerAnswer: B – Vehicles with trailer cannot enter
  33. Question: A red flag or red light should be attached to any vehicle cargo that exceeds: Answer: C – One meter from the back of the car
  34. Question: What is the meaning of the green traffic light? Answer: B – The vehicle should NOT stop
  35. Question: A continuous yellow line on the road means? Answer: B – No overtaking on the left side
  36. Question: What is the meaning of a blinking yellow traffic light? Answer: B – Stay alert and continue if there is no danger
  37. Question: The necessary distance in between you and a vehicle you are following should be: Answer: A – The same length as a full vehicle
  38. Question: Which of the following best describes the picture? (A circle with a red lining with a jeepney inside it over a no entry sign) Answer: B – Jeepney no entry
  39. Question: If the driver of a vehicle in front of you is giving a hand signal by pointing his left hand upwards he will: Answer: C – Turn right
  40. Question: Which of the following best describes the picture? (A man with a shovel) Road Construction traffic SignAnswer: B – Road Construction
  41. Question: Which of the following best describes the picture? (Not a flat ground inside a triangle with red lining) bumpy road traffic signAnswer: A – Bumpy Road
  42. Question: When changing lanes you should make a signal, look at the rear-view mirror and: Answer: A – watch out for oncoming vehicles
  43. Question: You are not allowed to overtake at the foot of a bridge because: Answer: B – It’s dangerous and you cannot see oncoming vehicles
  44. Question: When parking uphill and parallel to the sidewalk, you should turn the wheel: Answer: B – Away from the sidewalk curb
  45. Question: You should not overtake in places like: Answer: A – All answers are correct; Other options: (B – At the foot of a bridge, C – in an intersection)
  46. Question: After overtaking, you want to safely go back to the lane where you came from. You should: Answer: B – Use the rear view mirror to check if you can see the vehicle that you have overtaken
  47. Question: Which of the following best describes the picture? (Curve going to the left inside a triangle with a red lining) Dangerous curve aheadAnswer: A – Dangerous curve on the left side
  48. Question: What technique can be done with a manual car when trying to get started while driving on a steep uphill gradient to prevent your car from rolling backwards? Answer: C – Handbrake technique
  49. Question: Non-professional license is only for: Answer: B – Private vehicles
  50. Question: What is the meaning of a traffic sign that has a triangle with red color? Answer: A – Warning Sign
  51. Question: Which of the following best describes the picture? (Intersection with flow going upwards from the left inside a red triangle) Merging Traffic AheadAnswer: A – Merging traffic approaching an intersection
  52. Question: Which of the following best describes the picture? (Intersection) Answer: C – Intersection Warning
  53. Question: Which of the following best describes the picture? (Car sliding inside a triangle with a red lining) Slippery RoadAnswer: A – Slippery Road
  54. Question: Which of the following best describes this picture? (Trucks with a no entry sign over it) trucks cannot anterAnswer: B – Trucks cannot enter
  55. Question: What should you do when an ambulance comes up behind you flashing red lights and/or sounding its siren? Answer: D – Pull over to the right and slow down; stop if necessary
  56. Question: Having a license is: Answer: C – A privilege
  57. Question: What should you do to combat fatigue and sleepiness during long road trip? Answer: A – Stop every once in a while and rest
  58. Question: A driver is considered a professional if: Answer: C – He is paid or if he earns money while driving a private or a public vehicle
  59. Question: What is the meaning of the yellow arrow traffic sign? Answer: C – The red arrow is about to light up
  60. Question: You should not overtake at the foot of a skyway bridge because: Answer: A – You can’t see approaching vehicles
  61. Question: In a roundabout (rotunda), which has road rights? Answer: B – The vehicles already in the roundabout
  62. Question: What is the meaning of the red traffic light? Answer: B – Stop at the given line
  63. Question: The safest speed of a vehicle is according to: Answer: B – Road and Weather conditions
  64. Question: What is the meaning of a blinking red traffic light? Answer: B – Stop, then proceed if it is safe
  65. Question: If you are involved in an accident, you should inform the nearest police station: Answer: A – immediately
  66. Question: You can overtake on a highway with two lanes if there is a: Answer: A – A broken yellow line
  67. Question: Which of the following best describes the picture? (A downward triangle with red lining with Give Way inside it) Give WayAnswer: B – Give way
  68. Question: Which of the following best describes the picture? (A circle with a red lining with 60 inside it) given speed limitAnswer: B – Given speed limit
  69. Question: Broken yellow line on the road mean: Answer: B – You can overtake on the right or left side if there is no danger
  70. Question: You should give a signal before turning right or left in an incoming intersection at a distance of: Answer: A – 30 meters
  71. Question: What is the meaning of an arrow painted on the road? Answer: C – Follow the direction painted on the road
  72. Question: Turning left is more dangerous than turning right because: Answer: A – You have to be cautious and aware of incoming vehicles from both left and right sides of the road
  73. Question: Those who can’t read or obey traffic lights could: Answer: A – get involved in an accident
  74. Question: When driving slowly on an expressway, you should stay on the: Answer: B – Right Lane
  75. Question: Driving with a fake license is prohibited and punishable by: Answer: C – Php1, 500 fine with 6-month suspension of driver’s license
  76. Question: You can overtake on the right side of the vehicle if: Answer: A – The highway has two or more lanes going in one direction
  77. Question: There are two incoming vehicles in an intersection with no traffic sign. Which vehicle has road rights? Answer: C – The first vehicle to arrive
  78. Question: Which of the following best describes the picture? (Car falling off of an edge to a river) River ahead of roadAnswer: C – River ahead of road
  79. Question: The vehicle horn is used for: Answer: A – Giving warning to keep safe
  80. Question: What should you do when the vehicle behind you wants to overtake your vehicle? Answer: B – Slow down, stay on the right, and let it pass

These questions are most likely the ones that will be asked on your written examination. It is also a great review if you are to take your practical exam because by knowing all of these, you are ready to take on the world of driving.

Looking to get a driver’s license? Review these and enjoy the comfort of driving.


To notify for latest updates Follow us on Google+

Loading...